May 22, 2014

H E L L O

Today is the day.
Hari malas nak berbuat apa-apa.
2 hours buat minit pastu hilang fokus hilang sampai rasa nak balik je sekarang ni nak tido and main perut. Eh I mean bercakap dengan baby.

Wow last post was during Ramadhan last year.
Setahun dah kot?
Macam-macam dah jadik.

1. Dah jadik pekerja gomen.. Pegawai tadbir berjawatan tetap Gred N41. (Please bear in mind tetap tu maksudnya susah la nak diberhentikan hahahaha no im not kidding)

2. Dah tunang! 30 Mac 2013, sudah dirisik oleh keluarga si jejaka dan menjadi tunangan orang. The plan was to ikat for like 1 year.

3. I'm MARRIED! Ha-ha! 6 bulan je sempat menjadi tunang, then ayah decided utk buat wedding on Dec. Katanya Mac tu nnt byk fight sbb short school holiday, Dec ni cuti panjang so insyaAllah akan ramai jemputan hadir. Padahal masa tu duit simpanan tak cukup lagi, punyalah bergolok gadai dan meraih sponsor hehe. Im lucky sbb ramai nak sponsor from pelamin, cameraman, video, inai, dapat duit belanja lagi so alhamdulillah dipermudahkan rasanya urusan.

Orang Johor panggil amalan ni 'menanam'. literally menanam duit by sponsosring bakal pengantin dengan harapan bila turn anak diorang kawen, we would return the favor la. Gituh. So yeah sangat membantu okay sbb just imagine if sorang sponsor RM1k. Sgt banyak saving kat situ :D

Cite panjang pasal kawen nnt la. Nak letak semua gamba best.

4. I'm PREGNANT. Hihi tak sangka dan jangka tapi sangat happy. Currently in my 22nd weeks wihoo 4 months more little junior pastu dpt peluk baby! Hihi

Im bored. Tu jelah sebab menulis.

Till next time.

1 comment: